۴ اقدام اساسی بهزیستی در خصوص انجمن‌ها و تشکل‌ها/ توسعه کمی و کیفی تشکل‌ها در دستور کار است

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه این سازمان برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌ها گفت: برای این منظور ۴ اقدام اساسی را در دستور کار قرار دادیم.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور عصر امروز در نشست با نمایندگان انجمن های فعال در زمینه معلولیت که با حضور دکتر علی ربیعی، دستیار اجتماعی رییس جمهور برگزار شد بر نقش افراد دارای معلولیت در توسعه کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به نظریه توسعه انسان مبنا که از ۱۹۸۰ به بعد شکل گرفته است گفت: مطابق این نظریه اولا همه انسانها می بایست در توسعه نقش آفرین باشند و اگر فرد یا افرادی نتوانند در این روند حضور پیدا کنند توسعه با مشکل روبرو خواهد شد که از جمله این افراد معلولین هستند که می بایست نقش خود را در جامعه ایفا کنند تا توسعه شکل گیرد.

دکتر حسینی ادامه داد: دوما مطابق نظریه توسعه انسان مبنا همه انسانها حق دارند از ثمره توسعه بهره مند شوند. ما در بهزیستی وظیفه داریم که بسترسازی لازم برای نقش آفرینی افراد دارای معلولیت و بهره مندی آنها از ثمره توسعه را فراهم کنیم.

وی هم چنین نگاه امروز بهزیستی به افراد دارای معلولیت را مطابق نظریه دارایی مبنا عنوان کرد و افزود: نظریه دارایی مبنا در مقابل نظریه نقص مبنا قرار دارد، نظریه نقص مبنا می‌گوید که ما به دنبال جبران کمبودهای افراد باشیم و نیازهای آنها را بر طرف سازیم اما نظریه دارایی مبنا می گوید که باید از استعداد و ظرفیت همه انسان‌ها کمال بهره را برد.

رییس سازمان بهزیستی تاکید کرد: ما معتقدیم می باید استعدادهای افراد دارای معلولیت شناسایی و زمینه شکوفایی این استعداد مهیا شود. اگر بتوانیم این استعدادها را شکوفا و از آنها استفاده کنیم، روند توسعه شتاب می گیرد.

وی همچنین گفت که سازمان بهزیستی از نظریه نقص مبنا غافل نخواهد شد و به نیازهای افراد دارای معلولیت نیز توجه دارد و در همین راستا تلاش لازم را برای اجرای پلکانی ماده ۲۷ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت تا تحقق کامل انجام خواهد داد.

دکتر حسینی همچنین به نظریه امتداد اشاره کرد و گفت: مطابق این نظریه معتقدیم نظام تعلیم و تربیت باید در امتداد استعدادها حرکت کرده تا آنچه استعدادها برای شکوفایی کم دارند، تامین و این کمبودها رفع شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مطالبات انجمن ها و تشکل های حاضر در جلسه اشاره کرد و گفت: عمده مطالبات در ارتباط به ماده ۲۷ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت است اما بدانیم که دولت در تخصیص اعتبار محدودیت دارد. این درست نیست که دولت می تواند اما انجام نمی دهد، خیر دولت محدودیت هایی دارد که همه از آن خبر داریم.

دکتر حسینی ادامه داد: اما همیشه به این نکته اشاره کرده ام که ما در بهزیستی در خصوص نیروی انسانی و اعتبار نباید مشکل داشته باشیم. حجم عظیمی از اعتبار و نیروی انسانی در پشت سدی که ساخته ایم وجود دارد که می بایست از این ظرفیت بهره برداری کنیم.

وی با تاکید بر لزوم توسعه کمی و کیفی تشکل های مردمی افزود: یکی از اقدامات مهم این است که ما تشکل ها را در امور به صورت واقعی مشارکت دهیم نه اینکه این مشارکت تشریفاتی و محدود باشد. مشارکت واقعی یعنی ذینفعان در تصمیم گیری، اجرا، نظارت و بهره برداری مشارکت داشته باشند.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه می بایست برای این توسعه کمی و کیفی بستر سازی صورت گیرد گفت: لازم است که تشکل ها توسعه منطقه ای پیدا کنند و در شهرهای کوچک و روستاها نیز حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین تشکل ها باید توسعه قشری پیدا کنند و محدود به یک رنج سنی و قشر خاص نشوند. همچنین می باید توسعه موضوعی پیدا کنند و پا به عرصه های جدید بگذارند. ضمن اینکه باید آنها را در زمینه های مختلف توانمند سازیم.

دکتر حسینی بر لزوم نظام مند سازی ارتباط میان دستگاه های دولتی و عمومی با تشکل ها گفت: به منظور استفاده از ظرفیت تشکل ها ۴ اقدام اساسی را در دستور کار قرار دادیم. اول اینکه مقرر شد تا زمان صدور مجوز نهایتا یک ماه به طول بینجامد و این روند الکترونیکی انجام شود. دوم اینکه بخش عمده ای از نظارت بر تشکل ها را به خود تشکل ها واگذار کنیم. سوم اینکه برای هم افزایی نیاز به شبکه سازی داریم. مورد چهارم این است که حتما برای استفاده از مسئولیت اجتماعی و شبکه سازی نیاز به برندسازی داریم.

وی با بیان اینکه تمام جهت گیری و تصمیم گیری های سازمان بهزیستی دانش بنیان، پیشگیرانه، توانمندسازانه، محله محورانه، خانواده محورانه، عدالت جویانه و مشارکت محورانه است گفت: به همین منظور طرح بهزیست محله بزودی رونمایی می شود تا با استفاده از ظرفیت های فیزیکی، مردمی و تشکل های محلات استفاده کنیم.

کد خبر 123645

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =